Пишні пиріжки з ніжного дріжджового тіста з апельсиново-абрикосовою начинкою: покроковий рецепт для ідеальної випічки
Пиріжки в духовці будуть вдалі з будь-якою начинкою з такого ніжного і м’якого дріжджового тіста. Розберемося, чому пиріжки можуть лопнути при випічці і поясню, що краще додавати в тісто для пиріжків і будь-який інший випічці, щоб воно після остигання залишалося м’яким і смачним, так сказати «зберігало свіжість». Начинка незвичайна, так, потрібно буде трохи попрацювати, але воно того варто. Крім запропонованої начинки для пиріжків використовуйте все, що ви любите, регулюючи цукор в тісті або у самої начинки, а хочете і зовсім використовуйте вже консервовані плоди. Буде завжди смачно! Вдалих вам пиріжків. Готуйте із задоволенням! Роздрукувати рецепт можна з
Пиріжки в духовці з апельсином і абрикосовим варенням. Покроковий рецепт
- Подогреем молоко, додамо йогурт або сметану кімнатної температури і в цій суміші розмішуєм 3 ст. л. борошна із загальної кількості і цукор, поки тільки 20 р. Додамо дріжджі в теплу борошняну суміш і залишаємо на 10-15 хвилин.
- За 15 хвилин дріжджі почнуть бродити, з’явиться пінка і борошняна основа збільшиться в обсязі, якщо цього не сталося, то слід змінити дріжджі. А якщо все відмінно, то розмішуєм і додамо решту цукру, сіль і яєчні жовтки. Саме жовтки без білків роблять тісто ніжніше і дозволяють зберігати м’якість і свіжість випічки довше. А кисломолочний продукт ще й додає вологість, тісто не буде сухе.
- Додамо борошно і в процесі вмешаем шматочок м’якого вершкового масла. Борошна може знадобитися більше або трохи менше, намагайтеся тісто не забити зайвої борошном. Тісто готове буде не залишати на руках сліди, м’яке і тримає форму. Подивіться на відео нижче, щоб розуміти вид, який вони пластичне
- Залишимо тісто в мисці (попередньо змастити злегка малому) на 1,5-2 години при кімнатній температурі. Тісто збільшиться відмінно, а час безпосередньо залежить від температури в будинку. Обминаємо тісто добре, щоб вигнати газ зсередини. Розділимо на 12 частин.
- Кожен шматочок по 73 грами вийшов у мене, округляємо їх у рівні кульки, щоб пізніше розкачати з рівним краєм, залишимо ще на 10-15 хвилин перед ліпленням пиріжків.
- Розкачуємо коржі однакової товщини з заготовок, в середину трохи крохмалю, він зв’яже сік апельсина при випічці.
- Поверх половинка абрикоса з варення і трохи самого варення, потім часточка апельсина очищена від плівки. Ліпимо пиріжки.
- Даємо пиріжкам постояти 15 хвилин в теплі перед випічкою, інакше можуть лопнути в духовці. Потім змащуємо жовтком з невеликою кількістю води і посипаємо кунжутом.
- Випікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів в електричній духовці, нагрів верх+низ. Друга причина того, що пиріжки лопаються при випічці в духовці – висока температура. Якщо духовка у вас пече “сильніше”, то відрегулюйте її в даному випадку. Так як зверху тест може швидко утворити кірку, а всередині ще не піднялося і точно рветься пліч пиріжка.
- Пиріжки готові: м’які, повітряні, ніжні і смачні. Тісто в міру солодке, його доповнить солодка абрикосова половинка і в міру кисла часточка апельсина.
Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, дивіться також рецепти інших , і , вибирайте іншу рубрику у вкладці . Наш авторський канал , а також на каналі , буду всім рада, заходьте в гості!
Тісто для пиріжків:
- тепле молоко 1,5% – 250 мл = 1 ¼ склянки*
- йогурт 4% (сметана) – 50 г = 2,5 ст. л.
- дріжджі сухі (свіжі) – 5 г (15 р) = 1 ч. л. (1 ст. л. )
- цукор (за смаком) – 40 г = 8 ч. л.
- жовток яєчний – 36 р = 2 шт.
- сіль – 5 р = 0,5 ч. л.
- вершкове масло 82,5% – 30 г = 2 ст. л.
- борошно – 500 г = приблизно 4 склянки*
Начинка для пиріжків:
- апельсин – 2 шт. = 12 часточок
- абрикосове варення – 200 м = 12 половинок абрикосів
- крохмаль кукурудзяний – 25-30 м = 3-4 ч. л.
Додатково:
- жовток яєчний – 18 р = 1 шт.
- вода – 3 мл = 0,5 ч. л.
- кунжут – 15-20 г = 2 ст. л.
Вихід: 12 штук
*стакан об’ємом 200 мл. Температура випічки: 190 °C / 374 °F (верх+низ). Час випічки: 20 хвилин.